En belgisk soldat står vakt utanför tunnelbanestationen Maalbeek efter terrordådet.
En belgisk soldat står vakt utanför tunnelbanestationen Maalbeek efter terrordådet. Foto: CEDRIC SIMON / TT

Sebastian Marx: Vi har suttit och försökt få tag på nära och kära

1:28 min

Efter morgonens terrorattentat är Bryssel en stad i sorg. Sebastian Marx är verkställande direktör för Göteborgs representationskontor i Bryssel och bor och arbetar där.

– Det är ju ändå så att det har legat i luften att något sådant här kan hända i Bryssel. Men när det väl händer blir det väldigt konkret och man funderar på om man vet någon som skulle ut och resa nu på morgonen.

Du sa att ni någonstans lever med risken att det här kan hända, framförallt i en stad som Bryssel. Hur funderar du kring den här risken kontra att bo och verka i Bryssel?

– Man ser ju att de här attentaten händer nästan varje vecka i Turkiet. Vi hade Paris-attentaten i november. Det här är ju inte det första attentaten i Bryssel, vi hade attentaten på det judiska museet i maj 2014. Det är klart att det påverkar vardagen extremt mycket, säger Sebastian Marx.

Totalt bor omkring 6 000 svenskar i Belgien och flera svenska bolag är verksamma där.Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista