Många spår gapade tomma i Göteborg på måndagmorgonen. Foto: Susanne Ehlin /P4 Göteborg
Arkivbild Göteborgs centralstation. Foto: Foto: Susanne Ehlin /P4 Göteborg

Stora spårarbeten i tågtrafiken under påsk

"Det är klart att det blir mer besvärligt"
1:05 min

Trafikverket har planerat stora spårarbeten under påskhelgen och flera tågsträckor kommer påverkas. Bohusbanan stängs av redan vid lunchtid idag.

– Vi har en del rätt stora jobb i göteborgområdet. Vi bygger om i Stenkullen, vi ska bygga nya spår vid sida av Västra stambanan så att vi ska kunna köra förbi vid sidan med snabbare tåg och parkera långsamma tåg, säger Michael Rogström som är planeringschef på Trafikverket 

– Sen kopplar vi in en ny bro över älven, södra Marieholmsbron. Det är den ena nya bron och sen tar vi den andra ur bruk tills i december.

Hur påverkar det här resenärerna?

– Det här har varit planerat sen länge så alla våra järnvägsföretag, Västtrafik SJ, MTR med flera, har fått reda på vad som är på gång och har i god tid kunnat informera sina resenärer.

Är det någon sträcka som särskilt kommer drabbas?

– Ja, det är Västra stambanan. De här Stenkullenjobben, där byter vi samtidigt spår mellan Floda och Lerum på ena spåret. Det är en av våra mest trafikerade sträckor så det är klart att den påverkas mest, säger Michael Rogström.

För mer information om hur tågtrafiken påverkas, besökt Trafikverkets hemsida.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".