Tre vita personer i studion. Till vänster kvinna med långt blont hår. I mitten en man med brunt hår och skägg och till höger en kortare kvinna med blont hår uppsatt i tofs och lugg.
Victoria Bang, Olle Bergel och Anneli Söderström från Improvision Song Contest Foto: Lovisa Fischerström

Improvisation - Judaskysst och rena fötter

2:56 min

På påskdagen intar Improvision Song Contest Storan när de helt improviserat framför låtar i riktig melodifestivalanda.

Improvision Song Contest firar i år 10 år och uppgraderar sig till en större scen, nämligen till Stora Teatern.

Tävlingen går till så att ett antar deltagare som har erfarenhet av improvisationsteater blir tilldelade en låttitel, som publiken har skrivit och lämnat in som förslag. Sedan får bandet dra en genre att spela i och så drar de igång.

– Äntligen flyttar vi in på Storan, förra året var vi i Stenhammarsalen och då sålde vi slut redan i januari. Så då kände vi att nä nu flyttar vi, säger Victoria Bang, producent för tävlingen.

Allt improviserat

Victoria Bang tillsammans med Anneli Söderström på sång och Olle Bergel på piano levererade en helt improviserad låt i Morgon i P4 där programledarna Ylva Nilsson och Lovisa Fischerström fick bestämma titel, vilket i slutändan blev "Judaskysst och rena fötter".

Söndag den 27 mars klockan 17 drar Improvision Song Contest igång på Storan!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista