Ambulansens nya lokaler på Ruskvädersgatan och tf verksamhetschef Leif Persson.
Ambulansens nya lokaler på Ruskvädersgatan och tf verksamhetschef Leif Persson. Foto: Shamiram Demir/Sveriges Radio

Här öppnar en ny ambulansstation

1:27 min

Nu öppnas en ny ambulansstation på Biskopsgården. I oktober väntas det bli inflyttning i lokalerna på Ruskvädersgatan.

– Den är klar, alla ritningar finns på bordet. Allt är godkänt och klart och vi kommer ha start i oktober, det är målet, säger tf verksamhetschef för ambulanssjukvården Leif Persson

Det finns tio stationer över hela Göteborg som ambulanser utgår ifrån vidd SOS-larm. Ytterligare en station planeras för fullt just nu. Den kommer ligga på industriområdet på Ruskvädersgatan på Biskopsgården och öppna i oktober.

Samtidigt försvinner ambulanserna ute på Lundby räddningsstationen på grund av platsbrist där. På den nya stationen kommer man ha 3,5, ambulansenheter, det vill säga tre dygnsambulanser och en dagambulans.

Dessutom kommer ett 40-tal anställda att jobba på den nya stationen. Det handlar däremot inte om några nyanställningar, det är redan anställd personal som kommer flyttas dit. En ambition med den nya stationen är att få kortare utryckningstid för att öka patientsäkerheten.

– Det är bättre när man centrerar till större enheter för vi rör oss över hela stan och då får vi också fler medarbetare på samma plats. Samtidigt kan vi vara tillgängliga och skapa en bra säkerhet för Göteborgs invånare, säger Leif Persson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista