Mona Sahlin, nationell samordnare mot våldsbejakande extremism. Foto: Anna Bubenko/Sveriges Radio.
Arkivbild. Mona Sahlin, nationell samordnare mot våldsbejakande extremism. Foto: Foto: Anna Bubenko/Sveriges Radio.

Mona Sahlin kommenterar den stoppade konferensen

1:25 min

Göteborgs kommun stoppade ju en stor konferens för muslimer med orsaken att personer knutna till verksamheten kan misstänkas för brott inom området våldbejakande extremism.

Sveriges förenade muslimers konferens stoppades bara veckor före årets arrangemang. Anledningen var att Säpo menade att personer knutna till verksamheten kan misstänkas för brott inom området våldbejakande extremism.

Muslimska företrädare har efter detta riktat kritik mot kommunen eftersom man upplevt att oskyldiga muslimer pekas ut som sammankopplade med enstaka extremister. Nu kommenterar Mona Sahlin, som är nationell samordnare mot våldsbejakande extremism, att Göteborg stad drog tillbaka uthyrandet av lokalen.

– Jag vet ju inte vad det är Säpo har. Men jag utgår ifrån att om de säger så, så har de också mycket på fötterna. Men jag vill verkligen hålla med om att det är ett problem om man upplever att alla muslimska föreningar är presumtiva terrorister, säger Mona Sahlin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista