Marieholmsbron
1 av 2
Idag släpptes tågtrafiken på Södra Marieholmsbron. Foto: Jacob Snöbohm/SR
Anna Johansson S, infrastrukturminster. Foto: Björn Alm/Sveriges radio
2 av 2
Anna Johansson S, infrastrukturminster. Foto: Björn Alm/Sveriges radio

Minister invigde Södra Marieholmsbron

0:50 min

På tisdagsförmiddagen släpptes tågtrafiken på över den 1,5 kilometer långa järnvägen på Södra Marieholmsbron i Göteborg.

Den ska öka tillgängligheten och minska sårbarheten för såväl godstransporter till och från hamnen som persontrafiken på Bohusbanan.

Infrastrukturminister Anna Johansson (S) invigde bron.

– Det är en pulsåder i svensk industri som både förser hamnen med gods från svensk industri som ska ut i världen, men också en viktig transportled för importgods som ska vidare ut till butiker och industrier. Så även om de flesta göteborgare kanske inte ser på det här som ett av de viktigaste infrastrukturprojekten i Göteborgsområdet så är det faktiskt det. Står trafiken still här, så står Sveriges exportindustri i hög utsträckning still, säger hon.

Projektet med västsvenska paketet och Västlänken har ju mött kritik och många frågor. Vad har du att säga till dem som är oroliga för att det inte ska bli bra?

– Jag tror att det alltid finns oro när man gör nya saker eller ändrar på saker som man är van vid. Jag tror att när väl Västlänken är på plats och har funnits ett par år så kommer den kritiken som finns nu att försvinna.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista