Tre hissade regnbågsflaggor vajar i vinden. Foto: Vilhelm Stokstad/TT.
1 av 2
Foto: Vilhelm Stokstad/TT.
Frimärken är en spegling av dagens Sverige där mångfald är en självklarhet. Därför ger PostNord den 4 maj ut ett frimärke med Prideflaggan. Frimärket är formgivet av konstnären Lisa Rydell
2 av 2
Frimärken är en spegling av dagens Sverige där mångfald är en självklarhet. Därför ger PostNord den 4 maj ut ett frimärke med Prideflaggan. Frimärket är formgivet av konstnären Lisa Rydell Foto: Postnord

Nytt frimärke hyllar Prideflaggan

Nu är det dags för ett regnbågsfärgat frimärke! Den 4 maj är det premiär för märket med Prideflaggan

Det är konstnären Lisa Rydell som har formgivit det nya frimärket.

"Genom att ge ut ett frimärke med Prideflaggan vill vi framhålla allas lika värde och styrkan i människors unika egenskaper och olikheter. Prideflaggan har så vitt vi vet aldrig återgivits på ett frimärke tidigare, och det känns därför extra roligt att det nu går att skicka fysiska kärlekshälsningar med Prideflaggan på till hela världen", säger Per Ljungberg, Kommunikationschef vid Postnord Sverige, i ett pressmeddelande.

Prideflaggan, som signalerar mångfald, lanserades under San Francisco Pride 1978. Sedan 1979 har flaggan sex färger, som alltid återges i samma ordning - röd, orange, gul, grön, blå och lila.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista