bild på ledamöter i kommunfullmäktige i Göteborg  25 februari 2016, det är paus i mötet och ledamöterna står och samtalar i grupper.
Kommunfullmäktige. Foto: Erica Hedin / Sveriges Radio

Beslut om Svartedalen dröjer

Det blev inget beslut i kommunfullmäktige i Göteborg om försöket med sextimmarsarbetsdag på ett äldreboendet Svartedalen på Hisingen.

Moderaterna hade i en motion föreslagit att pilotprojektet skulle läggas ner då dom anser att det inte är ekonomiskt försvarbart att låta det fortsätta. Men torsdagens kommunfullmäktigemöte drog ut på tiden och frågan bordlades till nästa sammanträde.

Sedan försöket med sex timmars arbetsdag infördes på Svartedalens äldreboende i Göteborg för ett år sedan har det blivit färre sjukskrivningar och fler aktiviteter för de äldre. Försöket kostar sex miljoner kronor per år, men minskade kostnader för a-kassa och sjukskrivningar gör att nettokostnaden blir närmare hälften.

Inför kvällens kommunfullmäktige demonstrerade fackförbundet Kommunal för att låta projektet fortgå.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".