Informationstavla över flygavgångarna.
På informationstavlan går att läsa att flygavgångarna till Bryssel är inställda.

Inställda flyg på Landvetter

Närmare 900 turer - eller mer än hälften av Lufthansas alla avgångar till och från tyska flygplatser - ställs in i dag till följd av en flygplatsstrejk.

Också flera flygningar till och från Arlanda och Landvetter ställs in och försenas.
– Vi har ungefär 15 flighter från Arlanda och Landvetter till och från München, Frankfurt och Köln som är inställda under dagen. I går sades det att även flygningar till och från Düsseldorf skulle påverkas men än så länge har vi inga inställda flighter där, säger Åsa Öhman, pressinformatör på statliga flygplatsbolaget Swedavia.

Det är det tyska servicefacket Verdi som under en viss del av dagen tar ut flygplatspersonal i strejk. Totalt drabbas runt 87 000 av Lufthansas passagerare, enligt flygbolaget.

För svensk del har Arlanda och Landvetter flygningar med SAS, Lufthansa, German Wings och Air Berlin till och från Frankfurt, Düsseldorf, München och Köln. Det rör sig om 27 tur- och returresor, alltså totalt 54 flygrörelser. Flera av dessa har redan ställts in eller satts till andra avgångs- och ankomsttider. -Vi uppmanar passagerare att kontakta sina flygbolag för mer information, säger Åsa Öhman.

Resande kan hitta mer information på swedavia.se eller hos flygbolag och resebyråer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".