Räddningstjänsten i Gårda.
1 av 3
Räddningstjänsten i Gårda. Foto: Hasse Andersson
Räddningstjänsten i Gårda flaggar på halv stång.
2 av 3
Räddningstjänsten i Gårda flaggar på halv stång. Foto: Hasse Andersson
Olycksplatsen.
3 av 3
Olyckan skedde på E6:an.

Brandmän höll tyst minut efter dödsolycka

Räddningstjänsten: Ett jättetungt dygn.
1:20 min

Under tisdagen omkom en brandman efter att ha blivit påkörd i hög hastighet under räddningsarbetet vid en större trafikolycka på E6:an nära Munkedal. I dag höll flera brandkårer i Göteborgsområdet en tyst minut. 

Det var strax före klockan 17 på tisdagen som en lastbil körde in vägräcket och välte på E6:an vid Saltkällan i södergående riktning. Under arbetet med att röja upp efter den olyckan stannade en annan lastbil till, och det blev en smalare passage mellan lastbilen och ett räddningsfordon.

Räddningstjänstens arbete var i princip klart när man släppte på trafiken. Då inträffade olyckan. Brandmannen skadades svårt och fördes till sjukhus där han senare avled.

– Det är oerhört tragiskt. Vi har jobbat mycket med säkerheten kring trafikolyckor, men det är fråga om avvägning eftersom avstängda vägar leder till enorma köer. säger Erik Cedergård på räddningstjänsten i Storgöteborg och uppmanar alla att hålla avstånd och hastigheter.

Polisen har inlett en förundersökning om vårdslöshet i trafik när det gäller påkörningen. Det kan nu också bli fråga om vållande till annans död.

Räddningstjänsten i Storgöteborg flaggar på halv stång idag och på flera stationer hölls en tyst minut. Exempelvis i Gårda körde brandmännen ut alla bilar ur garaget och höll en tyst minut för att hedra den omkomne brandmannen. På plats fanns också poliser och ambulanspersonal.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".