Köbildning vid parkeringsautomat
Foto: Peter Stenberg/Sveriges Radio

Parkeringskrångel vid Mölndals sjukhus

"Nu blev det fel igen! Det är inte klokt"
3:52 min

Nya parkeringsautomater vid Mölndals sjukhus skapar irritation och förvirring bland bilister när de ska betala. Kön växte snabbt till den enda fungerande p-automaten när P4 Göteborg var där.

- Nu blev det fel igen. Det här är inte klokt. Det är små bokstäver så man ser inte riktigt. Det var tre kommentarer som hördes bland de sju, åtta bilister som väntade på att få betala för sin parkering i den nya automaten utanför förlossningen och ögonkliniken på Mölndals sjukhus.

Lena Larsson är en av de som tycker att de gamla parkeringsautomaterna var betydligt enklare. 

Hon efterlyser bland annat ett solskydd och en stor display så man kan se.

- Förut stoppade man in sitt kort, fick ut biljetten, gick till läkaren, stoppade in kortet igen och betalade för den tid man stod här.  

- Rene skräpet, säger en herre som besöker Mölndals sjukhus för sina knäproblem.

Stämningen i kön var både upprörd och galghumoristisk.

- Hur ska man läsa den här lappen. Det står inte heller hur länge jag har betalt. Parkeringsfolket här igår stod här med miniräknare och hjälpte mig, säger en dam till P4 Göteborg.

- Tänk på dom som ska in och föda barn, var en annan kommentar.

Bakom förändringen av betalsystem står Västra Götalandsregionens fastighetsförvaltare Västfastigheter.

- Det låter oroande, det ska inte vara krångligt och besvärligt för kunderna, säger parkeringsansvarige Patrik Skoglund på  Västfastigheter. 

- Vi har en utvärderingsperiod efter införandet, säger han till P4 Göteborg. Jag tror mycket på information på parkeringen, säger Patrik Skoglund och utlovar att det besvärande blänket på skärmarna ska avhjälpas.

Han säger också i intervjun i P4 Göteborg att han inte utesluter en återgång till det gamla systemet för att betala för sin parkeringsplats vid sjukhuset i Mölndal.

Peter Stenberg
peter.stenberg@sr.se


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".