Frida Halldin från Kungälv visar upp sina balklänningar i P4 Göteborgs studio
Frida Halldin från Kungälv visar upp balklänningarna hon lånar ut. Foto: Lovisa Fischerström/Sveriges Radio

Hon lånar ut sina balklänningar gratis

"Det är en kostnad som alla inte kan lägga"
2:42 min

Frida Halldin från Kungälv tycker inte att studentfirandet ska vara en klassfråga. Nu lånar hon ut sina balkläder till de som inte har råd. 

Enligt Svenska Handel kostar ett vanligt studentfirande, med bal, mottagning och kläder totalt 16500 kronor. Och många tycker det är för dyrt med studenten, inte minst 23-åriga Frida Halldin från Kungälv som nu lånar ut sina balklänningar gratis.

– Det finns ju de som inte har möjlighet att gå på bal för att de inte har en klänning eller möjlighet att köpa. Så då kan ju jag låna ut de klänningar som jag har.

Och hon har fått mycket respons på initiativet. Efter att hon lagt ut en annons på en Köp-och-säljsajt i Kungälv så hon också fått in flera kostymer och skor som hon nu lånar ut. Och hon har planer för framtiden. 

– Till nästa år vill jag göra det mer anonymt, så att vem som helst kan komma till en lokal, kanske i en kyrka och prova. 

Om du är från Kungälv och vill låna, eller låna ut balkläder som du inte använder kan du kontakta Frida Halldin på adirffri@hotmail.com

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".