Skylt parkering
Foto: Lotta Löfgren/Sveriges Radio

Kritik mot parkeringshus på Saltholmen

"Politikerna bör besinna sig"
1:51 min

I Älvsborg växer nu opinionen mot planerna på ett parkeringshus på Saltholmen.

Kritiken rör också det faktum att Alliansens politiker i Göteborg redan nu vill besluta om hur parkeringsfrågan ska lösas, trots att kommunens stora utredning inte är klar ännu.

På torsdagen kommer frågan upp på fullmäktiges bord. Bengt Boman är ordförande i Älvsborgs Egnahemsförening har en vädjan till politikerna.

- De bör besinna sig och låta utredningen TPUS-utredningen arbeta färdigt. Och bygger man nu fast sig med ett parkeringshus på Saltholmen så går det inte att flytta därifrån sedan, inom överskådlig tid.

Älvsborgs egnahemsförening med 400 medlemmar i Älvsborg är kritisk till att inte alla politiker avvaktar vad utredningen TPUS som jobbat i många år, kommer fram till, utan istället ensidigt driver öbornas synpunkter och struntar i dom på fastlandet.

Kristdemokraten Marianne Bergman, som bor på Donsö, har precis lämnat kommunfullmäktige efter nära 18 år, hon har drivit öbornas synpunkter hårt, åsikterna från Älvsborgs Egnahemsförening känner hon igen.

- De ser oss som ett problem. Lika lite som jag tycker politiker ska lägga sig i det, så tycker jag att folk runt Långedragslinjen lägga sig i om öborna har en bil parkerad någonstans. Vi har ju faktiskt ingen färja som går ut.

Finns det någon risk att du blir partisk, som är öbo själv?

- Ja, självklart. Jag är partisk. Jag bor i skärgården och har som politiker kämpat för skärgårdsfrågorna. Men säg den kommunpolitiker som inte kämpar för den egna kommunen.

Enligt Bengt Boman i Älvsborgs Egnahemsförening spelar den borgerliga Alliansen högt när de driver frågan om ett parkeringshus vid Saltholmen.

- Ja, politiskt blir det inga pluspoäng i Älvsborg om man fattar detta beslut.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".