Förskola i brand.
Förskolan på Hackspettsgatan i Skår som eldhärjades natten till Söndag. Foto: Peter Stenberg/P4 Göteborg

Förskola i Örgryte eldhärjad i natt

Två avdelningar på en förskola i Skår i Göteborg förstördes helt i en brand i natt - dels av elden och dels av vattnet vid släckningsarbetet. Nu får barnen och personalen flytta till provisoriska lokaler i stadsdelen.  

Larmet om branden kom klockan kvart över fyra natten till söndag. Som mest hade Räddningstjänsten nio bilar på plats för att arbeta med släckningsarbetet.

– Det handlar om en 40 meter lång byggnad och branden var fullt utvecklad i ungefär 40 procent av huset, säger Dan Lindqvist, larm- och ledningsoperatör vid Räddningstjänsten i Storgöteborg.

Räddningstjänsten lyckades begränsa branden och det fanns aldrig någon fara för bostadshusen i närheten. Vid klockan sju på söndagsmorgonen fanns en bil kvar och arbetade med eftersläckningsarbete.

Senare kom förskolans föreståndare liksom en hel del föräldrar och barn för att inspektera och betrakta förödelsen i Hackspettsgatans förskola.

Alla föräldrar kontaktas nu under söndagen av Örgryte-Härlanda stadsdelsförvaltning med besked om att förskolan håller stängt imorgon.

Från och med tisdag är planen att det blir verksamhet i provisoriska lokaler som ska tas fram i stadsdelen - något som förvaltningen ska diskutera imorgon.

En förälder som P4 Göteborg talade med på plats sa att det blir svårt att förklara för barnen vad som har hänt.  

Varför det började brinna i Hackspettsgatans förskola, som ligger mellan Skårsskolan och Skårs herrgård, är ännu oklart.

Polisen utreder brandorsaken.

Vet du mer om händelsen? Har du bilder? Kontakta oss!
p4goteborg@sverigesradio.se


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".