Anders Wiss säger att överfallen inte har skett på det sätt som tjejerna uppgett.
Anders Wiss säger att överfallen inte har skett på det sätt som tjejerna uppgett. Foto: Sveriges Radio
Uppmärksammade överfall i Kungsbacka

Polisen: Överfall i Kungsbacka har inte skett

Anders Wiss: Inte på det sätt som flickan beskriver
1:11 min

Polisen säger nu att de två uppmärksammade överfallen i Kungsbacka inte har skett på det sätt som tjejerna har uppgett.

Polisutredningarna kring två uppmärksammade överfall på unga tjejer i Kungsbacka i början av mars läggs ner. En anmälan handlade om en 15-årig flicka som skulle ha misshandlats av tre män på Hamntorget.

Men överfallet har inte skett – åtminstone inte på det sätt som flickan har uppgett.

– Vad vi har kommit fram till efter nästan tio veckors utredningsarbete är att den beskrivningen som den ena flickan gör i sin anmälan inte riktigt stämmer med händelseförloppet och de tidsramarna som hon hade angett, säger Anders Wiss, lokalområdespolis i Kungsbacka.

Flickan har uppgett att hon misshandlades av tre män i en silverfärgad bil. Överfallet ska ha skett vid Hamntorget i Kungsbacka en eftermiddag i början av mars.

Polisen kan konstatera att den misshandlade kvinnan har blivit slagen men kan inte i sin utredning se att skadorna ska ha uppkommit på det sätt flickan berättat.

Redan dagen efter anmäldes ytterligare ett överfall. En ung tjej uppgav då att hon blivit ofredad av två män i närheten av Aranässkolan.

– Vi har knackat dörr och vi har pratat med folk som ska ha vistats i området vid bägge de här överfallen. Haft många förhör med mycket folk och det är ingen som har sett eller hört någonting som kan knytas an till det som är anmält, säger Anders Wiss

De två anmälda överfallen fick stor uppmärksamhet och har fått många i Kungsbacka att känna sig otrygga.

Det är väldigt upphaussat – de här två händelserna. Vi vill på nåt sätt avsluta det med att säga att vi kan inte konstatera att det här hänt.

– Och att vi vill lugna ner befolkningen i Kungsbacka med att man inte behöver vara otrygg i Kungsbacka med anledning av de här två händelserna i alla fall, säger Anders Wiss, närpolischef.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".