Poliser i tingsrätten
1 av 2
Polisen har gjort flera stora narkoitkabeslag Foto: Simon Rissvik/Sveriges Radio
narkotikabeslag
2 av 2
Delar av de narkotikabeslag polisen gjort. Foto: Simon Rissvik/SR
KROGMORDEN

Omfattande narkotikahandel bakom gängkonflikter

"Totalt värde runt 7,5 miljoner kronor"
1:04 min

När dag två av rättegången mot de åtta männen misstänkta för skjutningarna på Vår krog & bar inleddes kom mycket att handla om de stora beslag av narkotika som polisen gjort.

Under dag två av rättegångsförhandlingarna läste åklagare Niklas Högdén upp en mejlkonversation mellan vad han menar är den misstänkte 28-årige mannen och en kontakt till honom i Holland.

Konversationen handlar om en försändelse av narkotika som den misstänkte mannen ska ha tagit emot bara dagar innan skjutningarna på Vår krog & bar.

I konversationen klagar den ena parten på kvalitén på drogerna han köpt, varpå kontakten i Holland meddelar att han ska ta produkten till ett labb för att testa den. Han säger också att han kan fixa mer på sin nästa resa till Spanien.

Mejlkonversationen ger bilden av en internationell narkotikahandel med slutdestination Göteborg och polisens beslag i de två lägenheter som de åtalade misstänkts ha använt visar hur omfattande narkotikaverksamheten är och hur mycket pengar den omsätter:

-- 29,9 kilo amfetamin, 871 gram amfetamintabletter, 4,1 kilo hash, 842 gram marijuana, drygt 22 000 ecstasytabletter, 144 gram kokain. Totalt uppskattas värdet till drygt 7,5 miljoner kronor, säger Niklas Högdén.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".