SVENSKTOPPEN NÄSTA

Kreativiteten vann över coverlåtarna

4:00 min

Eli och Carl Fredrik är duon i Silverdrive 35 som gått från att tolka andras låtar till att skriva och framföra eget. 


Eli Stream (Elias Ahlström) och Carl Fredrik (Carl-Fredrik Anulf) har spelat med varandra sedan år 2000 då de hittade varandra på en
kontaktannonssida för musiker på nätet.

De började sin karriär tillsammans med att spela en handfull cover-gig per år. 
2013 startades den akustiska cover-duon "A Perfect Sound" som med hjälp av akustisk gitarr tolkade mindre kända låtar av Clapton, Goo Goo Dolls, Sting och Keith Urban tillsammans med mer kända alster från Bon Jovi, Daughtry och Nickelback. 

Under ytan har det alltid bubblat mycket skaparglädje och kreativitet. Därför tog killarna förra året beslut om att satsa på att skriva egen musik. Under namnet Silverdrive 35 har dom spelat in låten "Bleeding heart" som också är deras bidrag i Svensktoppen nästa.

– Tanken med låten är att försöka vara ärlig mot det vi själva tycker om.
Organisk musik som spelas på riktigt. Vi har spelat in låten med riktiga trummor, elbas, elgitarrer och framträdande akustiska gitarrer. Men ska också kunna framföras i sin enklaste form, säger Carl Fredrik. 

Dom beskriver låten som att den består av moderna rockinfluenser blandat med lite mer klassiska rockinfluenser från 80-talet och alltsammans är mixat med lite akustisk countryrock.

När dom inte ägnar sig åt musik så är Eli fiskare och egen företagare. Carl-Fredrik är ingenjör och jobbar i bilbranschen. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista