Bildcollage med hiphopare
Foto: Parastoo Saedi/Sveriges radio, Mark Ralston/TT

Hiphop - en kultur för alla

Hör ett smakprov!
0:27 min

Vilka håller på med hiphop i Göteborg? Består hiphopen endast av rapmusik? Varför håller folk på med hiphop? Få svar på dina frågor i P4 Göteborgs serie ”Hiphopens Göteborg”.

Följ med på en resa genom Göteborg och möt en 16-årig rappare från Tynnered, en breakdansande mamma från Gamlestan, en DJ som jobbar i butik från Rannebergen och en graffitimålare med ett dubbelliv och dold identitet – människor som alla lever i hiphopkulturen i Göteborg

 Hör historierna som bryter den stereotypiska bilden om guldkedjor och hängiga byxor i en reportageserie i fyra delar om hiphopkultur, som är lika mycket en berättelse om livet, kärleken för kulturen och staden Göteborg.

 Vad är hiphopkultur?

Hiphop är en subkultur som startade i tidigt 70-tal i Bronx, New York. Kulturen karakteriseras genom de fyra elementen inom hiphop: DJ, breaking, MC (rap) och graffiti.

 Lyssna på alla fyra avsnitt i länkarna nedan!

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".