Utanför HVBhemmet.
HVBhemmet i Mölndal där en ung kvinna skadades livshotande. Foto: Monir Loudiyi/SR

Åtal för knivmordet i Mölndal

Åklagaren: Jag vill att han döms som vuxen
1:07 min

Under måndagen kom åtalet mot den unge man som misstänks ha mördat en 22-årig kvinna som var anställd vid ett HVB-hem i Mölndal. Han åtalas också för mordförsök på en annan person på boendet.

Vid åtta tiden på morgonen den 25 januari larmades polis och ambulans till HVB-hemmet i Mölndal.

En 22-årig kvinna som var anställd på hemmet hade knivhuggits av en boende. Hon fördes till Sahlgrenska sjukhuset för vård, men avled under förmiddagen. Den misstänkte förövaren greps på platsen.

I dag kom åtalet mot den misstänkte unge mannen. Från början rapporterades det om att han är 15 år men enligt den medicinska ålders-bedömningen är han över 18 år.

I åtalet framkommer att kvinnan träffades av flera knivhugg varav ett hugg i hennes lår har orsakat förblödning och därmed hennes död. Enligt åtalet, som lämnats in vid Göteborgs tingsrätt nu på morgonen, har den åtalade visat synnerligen hänsynslöshet och råhet.

Den misstänkte unge mannen åtalas, utöver mord på kvinnan, också för försök till mord mot en annan boende på HVB-hemmet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".