Alla boende fått byta hem i natt.
Foto: Adam Ihse/TT

Fortsatt rättegång mord på HVB-hem i Mölndal

Advokat Claes Kennedy: Han är betydligt mer kontaktbar
1:21 min

I dag fortsätter rättegången i Götebrogs tingsrätt kring mordet på en 22-årig kvinna på ett HVB-hem för ensamkommande i Mölndal i januari. Den åtalade ska höras idag och han mår lite bättre enligt hans advokat. 

Under dagen ska den åtalade som bodde på HVB-hemmet höras, både hans ålder och psykiska tillstånd har ifrågasatts.

Advokat Claes Kennedy säger att hans klient mår bättre idag än vid dådet. 

– Det är svårt för mig att uttala mig om det, men han är betydligt mer kontaktbar idag än han var tidigare. 

Det var en tidig morgon i slutet av januari i år som den 22-åriga kvinnan blev attackerad av den misstänkte som dödade henne med flera knivhugg.

Hon arbetade vid tillfället ensam och en annan av de boende försökte ingripa men fick även han knivhugg mot sig. Han klarade sig utan skador.

Den misstänkte minns väldigt lite av händelsen och har sagt att han ville ta sitt liv. Advokat Claes Kennedy hoppas att han nu ska kunna berätta mer inför rätten.

– Han kommer berätta hur det har varit, om konflikter, hur han mått. Han har ju en serie av självmordsförsök bakom sig så det här är ju inget nytt att han även vid det här tillfället försökt begå självmord. 

Den unge mannen har sagt att han är 15 år vilket ifrågasatts av migrationsverket som genom ålderstest kommit fram till att han är minst 18 år. Något som också kammaråklagare Linda Wiking driver.

Advokat Claes Kennedy däremot tycker att ålderstesterna är trubbiga när det gäller tonårspojkar och att rätten därför bord se den åtalade som minderårig.

– Vi får nog gå på att han får tvivelmålets fördel här och att han ska bedömas vara under 18.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".