Boende är rädda för att gå ut

3:44 min

"Det som är läskigt är att man nästan blir lite van", säger Anna Hedén som bott 10 år i Biskopsgården efter granatattacken som dödade en åttaårig pojke.

Anna Hedén bor i huset bredvid huset som drabbades av granatattacken.

– Det är extra chockerande eftersom det drabbat ett barn. Det har varit skottlossning utanför mina barns skolor och folk har blivit mördade utanför vårt hus. Det är inte okej, man ska kunna släppa ut sina barn på gården utan att man ska behöva vara rädd för att dom ska bli skjutna, säger hon. 

Men hon vill trots allt som hänt inte flytta från Biskopsgården. 

– Många har under årens lopp ifrågasatt att jag inte flyttat. Men mina barn går i skolan här och deras kompisar bor här. Man ska kunna bo i sin stadsdel utan att vara rädd. Jag vill inte låta rädslan vinna, säger hon.

En annan mamma som P4 Göteborgs reporter Linn Ohlsson pratade med vill inte uppge sitt namn eftersom hon tycker det känns tryggare att inte göra det för henne själv och hennes barn. Hon säger att hon inte känner sig trygg i Biskopsgården: 

– Det är klart, tryggt känns det inte. Man är rädd när man går ut. Det har eskalerat på senare tid. Jag blir väldigt illa berörd av detta. Jag tror inte det blir lugnare framöver och jag har funderat på att flytta. Men jag älskar Biskopsgården och varför är det vi som ska behöva flytta? undrar hon.