Zeqiraj Jahja(S)  ordförande Västra Hisingen
Zeqiraj Jahja(S) ordförande Västra Hisingen Foto: Magnus Gotander

S-politiker: Nu måste Löfven agera mot våldet

"Jag har höga förväntningar på en politisk lösning"
0:28 min

Efter explosionen i Biskopsgården i måndags har Västra Hisingens ordförande fått nog. – Det är dags för en politisk nationell enighet för att stoppa våldet, skriver  Jahja Zeqiraj (s) på SVT opinion.

Efter explosionen i Biskopsgården i början av veckan där en 8 åring miste livet, skriver nu ordföranden för stadsdelen Västra Hisingen, Socialdemokraten Jahja Zeqiraj, på SVT opinion.

”De båda barnen är bara några av de oskyldiga offren för gängkrigens gränslösa metoder för krig och hämnd de senaste åren. Jag kan som far, politiker och ordförande för den aktuella nämnden i Göteborg, Västra Hisingen, inte längre tolerera det som pågår”.

Han uppmanar statsminister Stefan Löfven till en politisk nationell enighet i arbetet för att stoppa våldet i våra utanförskapsområden.

"Den utveckling som vi ser idag sliter sönder Sverige och folk far illa. Den handfallenhet alla partier visar på grund av nu rådande parlamentariska situation måste ersättas med beslutsamhet.

Jag uppmanar därför min partikamrat tillika Sveriges statsminister Stefan Löfven att göra vad han kan för att få alla partiledare att lägga sina ideologiska skygglappar åt sidan så att vi tillsammans kan stoppa detta vansinne."

Jahja Zeqiraj sa till P4 Göteborg i morse att han har höga förväntningar på att dom politiska partierna ska kunna hitta en lösning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".