Skjutningarna i Biskopsgården fortsätter trots satsningar från Polisen
Polisen lovade de boende ökat närvaro, mer arbete med avhopparverksamhet och narkotikaförsäljning. Foto: Natalija Sako/Sveriges Radio

Medborgarlöften i Biskopsgården

Johanna Fager: Det känns fortfarande otryggt med barnen.
1:41 min

I våras gav stadsdelsförvaltningen och polisen ett medborgarlöfte till de boende i Biskopsgården att de ska bli tryggare i stadsdelen.

När det nu gått nästan ett halvår är folk fortfarande otrygga, inte minst efter handgranatexplosionen i förra veckan i en lägenhet i Biskopsgården där ett åttaårigt barn dödades, så säger Johanna Fager.

-Det känns fortfarande otryggt, framförallt med barnen säger Johanna Fager boende i Biskopsgården.

Polisen lovade de boende ökat närvaro, mer arbete med avhopparverksamhet och narkotikaförsäljning.

- Vi har jobbat på olika sätt i området och det har resulterat i beslag av både narkotika och vapen, säger Daniel Neck som är  kommunpolis för Västra Hisingen.

Från stadsdelsförvaltningens sida har man sedan i juni infriat löftet om att fältassistenterna ska jobba även på kvällstid och varje dag i veckan vilket de inte gjort tidigare. Ett annat löfte är att de skulle ha träffar med föräldrar där de skulle informera om det svenska rättsystemet men det har de inte gjort ännu utan planerar att ha det under hösten.

- Vår nästa fas blir att vi ska analysera hur vi ska jobba vidare säger Tina Liljedahl schel som är tillförordnad stadsdelsdirektör för Västra Hisingen.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".