Mikael Kilter kör en av de 20 elbilarna som ingår i Move Abouts bilpool
Mikael Kilter, VD för Move About i Göteborg visar upp platsen där allt började för företaget 2009. Nämligen Lindholmen där de första bilarna i bilpoolen placerades Foto: Ida Mikko

Fler blir bilpoolare i Göteborg

1:43 min

Intresset för dela bil med andra genom bilpooler ökar i Göteborg. Bara på tre år så har parkeringar vikta för bilpoolerna dubblerats.

Allt fler Göteborgare använder sig av bilpooler. Sen 2013 har bilpoolsparkeringarna dubblerats på Parkeringsbolaget. Hittills i år har P-bolaget 110 parkeringarna i dubbelt så många områden i staden.

Mikael Kilter är VD för elbilspoolen Move

- Göteborg är vårt starkaste fäste och bara i år har det tillkommit 2000 nya medlemmar.

Sunfleet startades av Volvo redan på 90-talet och man välkomnar fler aktörer nu tar sig in på marknaden. Tillsammans kan man då till exempel möta problem som samtliga bilkooperativ möter: parkeringen. En utmaning som man jobbar konstant med menar Mikael Kilter på Move About.

- Staden har varit bra och tillmötesgående med detta. Men det är också en flaskhals att hitta bra och centrala parkeringar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista