Bild på en häst och vagn
1 av 2
Eva Hed är en av kuskarna som tävlar i SM i körning. Foto: Hasse Andersson/Sveriges Radio
Barbro Holm med hästen Dinky toy
2 av 2
Barbro Holm med hästen Dinky toy Foto: Anders Hagström/Sveriges radio
SM I KÖRNING

Göteborg laddar för hästfest

1:05 min

Som en generalrepetition inför EM i ridsport nästa år i Göteborg genomförs SM i körning. Evenemanget startar idag och pågår under helgen.

Tävlingen är en slags genrep inför Europamästerskapen i ridsport som avgörs i Göteborg i augusti nästa år. Det blir hoppning, dressyr, para-dressyr och fyrspannskörning.

Men för att testa att allt fungerar avgörs alltså SM i körning redan nu. Tanken är att det ska vara en bra möjlighet för Göteborgarna att ta del av en ny upplevelse.  Det kostar inget att följa tävlingarna som avgörs i Slottsskogen och på Heden.

Tävlingsledare Tomas Torgersen tror inte att det svenska mästerskapet lagts i Göteborg om det inte vore bestämt att EM i ridsport ska avgöras i staden  nästa år. 

- Nej det tror jag inte, det här är ett genrep där vi testar att ta in hästarna till stan. Med körning på Heden och med förflyttningen på lördag genom staden  till Slottsskogen. Det  är jätteviktigt att vi får prova allting, säger han. Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista