Polisbil på utryckning.
Foto: Johan Nilsson/TT/arkiv

Misshandlade med påkar i Stenungsund

Stort maskerat gäng gav sig på fem personer oprovocerat.

Fem personer har blivit brutalt misshandlade av ett stort, maskerat gäng som beväpnat sig med påkar i Stenungsund under lördagskvällen, rapporterar GT.

– Tre personer är svårt skadade och vårdas på sjukhus, säger Ann-Christin Lövstrand, vakthavande befäl vid polisregion Väst, till tidningen.

Larmet inkom till polisen vid åttatiden på lördagskvällen. Det är tre män och två kvinnor som skadats. De tre männen har svåra skador, bland annat frakturer, enligt polisen.

– Allt tyder på att det var helt oprovocerat. Det här gänget, som enligt vittnen ska ha bestått av tio-tolv personer, ska ha försökt starta ett bråk med de målsägande. Men de var inte intresserade av att bråka och gick därifrån, säger Ann-Christin Lövstrand till tidningen.

Offren ska ha gått i väg "en bra bit" men sedan blivit överfallna av gänget.

Under söndageftermiddagen hade polisen en klarare bild av händelseförloppet.

– Det finns ingen gripen men flera av de inblandade har haft med polisen att göra tidigare, säger Ulla Brehm, polisens presstalesperson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".