Två anhållna efter upplopp i Bergsjön

Polisen: Fler misstänkta kommer hämtas till förhör
1:39 min

Två män anhölls under torsdagen misstänkta för delaktighet i oroligheterna i Bergsjön. 

Två män i 20-årsåldern har anhållits efter stenkastningen och bränderna i Bergsjön i Göteborg på onsdagskvällen. En av männen misstänkt för våldsamt upplopp. 

– Men det finns flera misstänkta som kommer att hämtas in till förhör, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson. 

Två poliser fick ögonskador på grund av grön laser.

Oroligheterna, som polisen betecknar som upplopp, började strax efter klockan 20 när en grupp på 15-20 ungdomar dök upp och kastade sten mot poliser som var i Bergsjön för "trygghetsskapande åtgärder". Först vid klockan 01.30 hade det lugnat ned sig.

I utredningsarbetet efter det våldsamma upploppet har hittills ett flertal misstänkta personer identifierats, skriver polisen i Västra Götaland på sin hemsida.

Under torsdagskvällen har polisen en stor polisiär resurs i området. Där finns också föreningsvandrare och fältarbetare för att skapa lugn i området.

Vid 1.30-tiden meddelade polisen att det är lugnt i området.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".