Tre personer med Marstrand i bakgrunden
Knut Bergsten ordf i företagarföreningen på Marstrand, Ann Haraldsson Turistchef södra Bohuslän, Miguel Odhner komunfullmäktiges ordförande i Kungälv. Foto: Hasse Andersson/Sveriges radio

Lägre färjepriser ska locka fler till Marstrand

"Vi behöver ett Marstrand som lever året om"
2:19 min

Turismen i Marstrand har minskat sedan biljettpriset på färjelinjen chockhöjdes förra sommaren. Nu hoppas både kommunen och företagare att en sänkning ska innebära fler besökare till Marstrand. 

Efter att Västtrafik höjt biljettpriset på färjelinjen till Marstrand till 41 kronor har man märkt att turismen har minskat, därför gick företagarna tillsammans för att få en sänkning av priset.

– Vi behöver ett Marstrand som lever året om, säger Ann Haraldsson som är turistchef i södra Bohuslän.

Hon är mycket glad över att man kommit överens om ett pilotprojekt med Västtrafik som innebär att biljettpriserna sänks från  41 till 28 kronor för en vuxenbiljett.

Miguel Odhner (S) som är kommunstyrelsens ordförande i Kungälv tillägger att samtliga partier var eniga. Han anser att detta är en viktig fråga för kommunen. Kungälvs kommun har beslutat att kommunen ska medfinansiera sänkningen med 50.000 kronor, men Västtrafik står för en betydligt högre summa.

– Barn, besökare, föreningar och företagare ska inte leva i en delad stad och självklart borde det vara gratis att åka färja, men det dröjer nog många år till dess, säger han. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".