Linköpings Pernille Harder gör 0-2 till sitt lag och grattasav Kristine Minde när Kopparbergs/Göteborg FC mötte Linköping FC på Valhalla arena under onsdagen i Göteborg.
Pernille Harder nätade åter för Linköping. Foto: Thomas Johansson/TT
Göteborg - Linköping 1-2

Linköping besegrade Göteborg FC och tog stort steg närmare guldet

Blackstenius: "Många poäng att spela om"
1:36 min

Fem omgångar återstår nu av damallsvenskan.
Och ett lag leder nu serien med fyra poäng.
I kväll vann nämligen Linköping hängmatchen mot Göteborg – och drog ifrån i toppen.– Skönt med vinst, säger Stina Blackstenius.

Linköping har ganska länge haft en match mindre spelad än toppkonkurrenten Rosengård, men ändå lett serien med en poäng.

Men nu är hängmatchen spelad – och serieledningen utökad till fyra poäng.

Detta efter att Linköping, som bara tappat två poäng på hela säsongen, vunnit med 2–1 borta mot Göteborg.

Anfallsstjärnan Stina Blackstenius vill dock inte ta ut något guld i förskott.

– Det är fortfarande väldigt långt borta på ett sätt. Självklart så ligger vi fyra poäng före tvåan, men det är många poäng kvar att spela om. Så vi har det inte än, säger hon till Radiosporten. 

Segern var helt välförtjänt. I den första halvleken var Linköping helt överlägset. I den andra halvleken var spelet jämnare, men Linköping skapade trots det flera jättelägen – men Göteborgs målvakt Jennifer Falk gjorde den ena jätteräddningen efter den andra och höll nere siffrorna.

– Vi får väl inte riktigt matchen dit vi vill. Första halvlek är väl bra, men efter att de får sitt mål tappar vi lite och får inte matchen dit vi vill. Vi får kolla lite vad som hände, men så klart skönt med vinst, säger Stina Blackstenius.

Därmed leder Linköping serien med fyra poäng ner till Rosengård. Fem matcher återstår att spela. I nästnästa omgång möts de två topplagen.

Göteborg-Linköping 1-2 (0-1)

0-1 Stina Blackstenius (26), 0-2 Pernille Harder (57), 1-2 Elin Rubensson (68).

Publik: 175.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".