Villavagn
Foto: Madeleine Blidberg/Sveriges Radio

Fastighetsdirektören om Lilleby camping: Vi har fått hot

"Det har faktiskt kommit in en del reella hot"
1:10 min

Under förmiddagen brann en villavagn på det planerade mellanboendet på Lilleby camping. Nu kan inflyttningen komma att skjutas upp.

Polisen utreder händelsen som misstänkt mordbrand då de inte kunnat se någon naturlig brandorsak. En undersökning får visa om branden var anlagd.

– Jag vill inte spekulera om det är så. Vi kan bara konstatera att det hänt och att det är en fruktansvärd händelse, säger Martin Öbo, tillförordnad fastighetsdirektör på Göteborg stad.

Kommunen har ett hyresavtal med campingen som börjar gälla den 1 oktober men inflyttning är planerad till mitten av oktober.

– En sådan här händelse påskyndar i alla fall inte inflyttningen. Om det visar sig att branden var anlagd får vi sätta oss ner med polisen och svenska semesterhem och se över säkerheten, säger Martin Öbo.

I förra veckan höll kommunen ett dropin-möte om det planerade mellanboendet för nyanlända på Lilleby camping. Efter det har de tagit emot flera hot.

– Det handlar både skriftliga hot och hot över telefon. Det handlar om personer som inte vill ha boendet där. De har bland annat sagt ”Ingen ska flytta in. Då förstör vi husen”. De här hoten har vi polisanmält, säger Martin Öbo.

–På mötet var många oroliga över säkerheten i närområdet från personerna som ska bo på campingen. Här handlar det om säkerheten inne på campingen där hotet kommer utifrån, säger Martin Öbo.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".