Tre män som sitter vid ett bord
Björn Borgs liv ska gestaltas på film. Stellan Skarsgård spelar Lennart Bergelin. Foto: Adam Ihse/TT

Filmen om Björn spelas in i Göteborg

Skarsgård: Det här är en ganska stor film
1:01 min

Just nu pågår filminspelningen från Borg, filmen om tennisstjärnan Björn Borg. Delar av filmen spelas in i Göteborg.

Borg är en film som skildrar åren då Björn Borg gjorde resan från Södertälje till världseliten, om hans största kamp som utkämpades 1980 i mötet med den amerikanska supertalangen John McEnroe och om hur deras rivalitet kom att engagera en hel värld.

Den mest kända skådespelaren i filmen är Stellan Skarsgård som spelar Björn Borgs tränare Lennart Bergelin. Det är första gången på tio år han spelar med i en svensk film. 

– Jag har alltid gjort små independent filmer och stora Hollywood-filmer. Det här är en ganska stor film efter svenska förhållanden. Framför kameran spelar det ingen roll om det är 20 eller 400 som jobbar med filmen, säger han.

Delar av den spelas in i Göteborg. Bland annat har man gjort om restaurang Trädgårn till att föreställa Studio 54 på 70-talet.

Regissör är Janus Metz, manusförfattare Ronnie Sandahl och skådespelarna Sverrir Gudnason (Borg), Shia LaBeouf (John McEnroe), Tuva Novotny (Mariana Simionescu) och Stellan Skarsgård (Lennart ”Labbe” Bergelin).

Premiären är satt till hösten 2017.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".