Åklagaren krävde fängelsestraff för kidnappare

Åklagaren krävde i dag fängelsestraff för de tre män som står åtalade för kidnappningen av Siba-direktören Fabian Bengtsson.

Brotten har varit hänsynslösa och Fabian Bengtsson fruktade flera gånger för sitt liv, hävdade kammaråklagare Peter Larsson.

Kammaråklagare Peter Larsson hissade också varningsflagg inför tingsrätten. 43-åringen som erkänt sig vara hjärnan bakom kidnappningen har haft ett uppenbart intresse av att vilja ta på sig hela ansvaret och skydda sin medåtalade den så kallade 25-åringen.

Leif Silbersky, 25-åringens advokat krävde å sin sida att hans klient ska frikännas. Åklagaren har inte presenterat tillräckligt starka bevis menade Silbersky. Som också drog en parallell till Norrmalstorgsdramat, där Högsta Domstolen slutligen friade Clark Olofsson eftersom han ansågs agera med gisslans bästa för ögonen. Likheterna med 25-åringens agerande är slående, hävdade Leif Silbersky i tingsrätten idag.

Åklagaren krävde fängelse även för den 27-åring som misstänks ha pressat familjen Bengtson på pengar via hotfulla sms och telefonsamtal. Hans försvarare Mikael Nilsson ansåg att förundersökningen angående hans klient var mycket bristfällig. 27-åringen som var informatör åt polisen kom med massor av intressanta uppgifter, men polisen insåg inte värdet i dem, utan anklagade istället 27-åringen för att ha medverkat i brottet.

Domen kommer nästa fredag 15 juli.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".