Foto: Kristian Lönner/Sveriges Radio
Foto: Kristian Lönner/Sveriges Radio

Heden återigen i fullmäktige

Ulf Kamne: Dialogen med idrotten blir meningslös om vi detaljstyr nu
0:56 min

Kristdemokraterna vill tillsammans med övriga i Alliansen särskilt utreda om inte fotbollsplaner kan skapas högt upp i luften på hustak på Heden i framtiden. 

David Lega är kommunalråd för kristdemokraterna:

– Det är inte ett färdigt förslag, men vi vill utreda möjligheten att skapa gröna tak för att få mer aktivitet runt Heden.

Men Ulf Kamne, miljöpartist och ordförande i byggnadsnämnden som har frågan om Heden på sitt bord, tycker det är för mycket detaljer på fel nivå i förslaget från kristdemokraterna.

– Man kan absolut föra fram idéerna, men nu pratar vi med idrottsrörelsen och de som ska använda Heden, och då vill vi inte vara låsta av detaljstyrande fullmäktigebeslut, då blir en dialog meningslös.

David Lega menar att frågan engagerar göteborgarna:

– Då måste vi kunna prata om detta i fullmäktige också.

– Tack och lov, kontrar Ulf Kamne, så gillade varken Sverigedemokraterna eller Vägvalet detta, men jag är orolig för Alliansen ibland slänger fram ogenomtänkta förslag som de faktiskt kan få majoritet för.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".