Julia Dufvenius. Foto: Mikael Andersson/TT
Julia Dufvenius. Foto: Mikael Andersson/TT

Hon bytte Dramatenscenen mot tevekomedi i nya "Mammor"

"Jag knarkade känslan av att bli upphöjd"
1:06 min

Idag har den nya humorserien "Mammor" tv-premiär. En av de som har skrivit manus till serien är göteborgsbördiga Julia Dufvenius, som också skådespelar i serien.

– Min invändning mot teater är att bli vald, att bli upplockad, att bli sedd av nån. Och jag knarkade det jättemycket i början av min karriär. Det var jättekul. Men efter ett tag så var det inte lika kul. Att skapa från grunden det är egentligen där min lust ligger.

Humorserien som har premiär idag är skriven av Anitha Schulman, Anja Lundqvist, Julia Dufvenius och Ulrika Ellemark. Alla är också med och skådepelar i serien. Julia Dufvenius berättar att idén till serien kom upp när de diskuterade att det nästan inte finns några sketchserier om mammor.

– Det är ju helt galet att det är en sån stor grupp av människor som väldigt sällan blir sedda. Det har varit lite av en helig ko att skämta om kvinnor på det här sättet kanske.

"Mammor" har premiär i kväll på TV3.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".