Brandbilstak med blåsljusen på
Foto: Lotta Löfgren/Sveriges Radio

Villabrand i Lindome

En villa i Lindome fattade under natten eld. Larmet kom vid halv fem på lördagsmorgonen och släckningsarbetet har pågått under stora delar av lördagen.

Familjen som bor i huset i Lindome var hemma när branden startade men de hann ut och ingen ska ha kommit till skada.

Räddningstjänsten åkte först till villabranden med ett tiotal enheter. Men när de fått kontroll så kunde de flesta lämna och de kvarvarande koncentrerade sig på bevakning.

Men elden blossade upp igen och flera enheter från räddningstjänsten fick återvända. Vid nio-tiden på lördagsmorgonen arbetade 20 brandmän från tre stationer med släckningsarbetet.

– Vi har precis löst av dem nu och jobbar vidare. Vi har begränsat branden så att den inte sprider sig, säger Hans Carlsson, stabschef vid Räddningstjänsten.

Har ni kontroll över branden?

– Nej det kan jag inte säga. Vi måste såga riva ganska mycket där det fortfarande kan glöda. Men vi jobbar sakta framåt.

Vid klockan elva meddelade Hans Carlsson att de ska gå in i nästa fas vilket innebär eftersläckning och bevakning. De behöver då inte ha lika många brandmän på plats. I samband med detta kan polisen också påbörja sin tekniska undersökning.

– Huset är inte totalförstört. Det är framförallt i väggarna som det brunnit, säger Hans Carlsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".