Två män sköts till döds i ett bostadsområde i Tynnered. Polisen har gjort all personal i regionen tillgänglig för händelsen.
1 av 2
Två män sköts till döds i ett bostadsområde i Tynnered. Polisen har gjort all personal i regionen tillgänglig för händelsen. Foto: Shamiram Demir/Sveriges Radio, Erica Hedin/Sveriges Radio
Dagen efter är stämningen dämpad i grannskapet.
2 av 2
Polisen hittade en blodig kedja i sandlådan. Foto: Shamiram Demir/Sveriges Radio

Skottlossning i Frölunda – två bröder döda

Polisen: Det är en hemsk situation
4:16 min

Två män har dödats i en skottlossning i Frölunda på måndagskvällen. Polisen kan bekräfta att männen var bröder. Händelsen är rubricerad som mord och inga misstänkta är gripna.

Polisen bekräftar nu att mordoffren i Tynnered på måndagskvällen var bröder. De båda var 16 och 20 år gamla.

Polisens presstalesperson Stefan Gustavsson säger till P4 Göteborg att man inte kan utesluta att skottlossningen i Tynnered har med den senaste tiden skjutningar i Lövgärdet och i Biskopsgården att göra.

Stadsdelsförvaltningen Askim-Frölunda Högsbo, polisen, skola och socialtjänsten har haft ett krismöte under tisdagsförmiddagen. Polisen är kvar i området och har fått in många tips

Läs mer: Man skjuten till döds

Det var sent under måndagskvällen som polisen larmades om en skottlossning i ett bostadsområde i Tynnered.

En man hittades död utanför ett bostadhus i Tynnered i Västra Frölunda. Den andra skottskadade mannen fördes till Sahlgrenska sjukhuset med ambulans och avled senare. 
Polisen har gjort all sin personal i regionen tillgänglig för händelsen.

– Vi jobbar med vittnes- och informationshämtning från ett stort antal personer. Vi har inlett en särskild händelse och det innebär att vi disponerar all tillgänglig personal i vår region på detta, säger Stefan Gustafsson.

Läs mer: Polisen upprättar mobilt poliskontor

Efter dödsskjutningarna sågs en silverfärgad moped med två personer på lämna platsen. Det är oklart om det är från denna moped som man avlossat vapnet

Mopeden hittades senare vid Askims Sörgårdsväg några kilometer från brottplatsen och hade eldats upp för troligen undanröja spår men polisen tror att dess tekniker ändå har nytta av fynden på mordplatsen och i Askim.
Inga misstänkta har gripits.

Platsen är avspärrad av polisen, som har inlett en förundersökning. Anhöriga till offren är underrättade. P4 Göteborgs reporter Erica Hedin var på plats vid 23-tiden på måndagskvällen.

– Jag har pratat med människor som hörde skott. Människor står i klungor och pratar med varandra. För en liten stund sedan stannade en bil och en väldigt upprörd ung kvinna klev ur. Hon var djupt förtvivlad när hon tog sig fram mot avspärrningarna. 

Läs mer: Vittnet Lollo om skottlossningen: Det måste få ett slut
Läs mer: Grannen Seuyfettin väcktes av sina barn

Ett tjugotal boende och nyfikna var kvar i regnet och blåsten fortfarande flera timmar efter skottlossningen. 

– En kvinna som själv har barn sa att hon trodde att det var yngre personer och hon sa att det var hennes värsta mardröm att det skulle hända hennes barn någonting. Hon kände igen skottlossningen efter att ha hört tidigare skottlossning inte långt härifrån. Kvinnan tyckte det var märkligt att bli van vid det här. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".