Två bilder sida vid sida. En polisbil som står framför en lägehetslänga. Andra bilden är på en lekplats i regn.
Morgonen efter skjutningarna där två män sköts till döds är stämningen i området dämpad. Foto: Peo Wenander/Sveriges Radio

Grannen Seuyfettin väcktes av sina barn - var på plats efter skotten

1:45 min

Under måndagskvällen larmades polisen om skottlossning i ett bostadsområde i Tynnered. Senare kunde polisen bekräfta att de två män som skjutits hade avlidit. Seuyfettin Akgun var en av grannarna på plats.

Det var vid halv nio tiden under måndagskvällen som det första larmet kom in till polisen. Skjutningen skedde i ett bostadsområde och under kvällen tog sig många grannar ner till den lekplats mellan bostadshusen där de två männen låg skjutna.

Seuyfettin Akgun som är en av dem som bor i området och han var på plats

– Jag låg och sov och mina barn kom in i rummet springandes och de sa ”Pappa vakna vakna! Det händer något, det är skottlossning” Jag kom till balkongen och såg en tjej som skriker "hjälp hjälp".

Läs mer: Skottlossning i Frölunda- Två döda
Läs mer: Vittnet Lollo: Det måste få ett slut

– Jag gick in igen och kollade och det var massa folk som kom ut från lägenheterna. När jag kom ned såg jag att det var två personer på marken, en av de på lekplatsen.

En av de, de var kanske fem - sex meter från varandra, en var övertäckt med något. Jag såg att mamman grät och skriker och det blir panik för alla och det regnade samtidigt. Vi väntade på polisen och alla ringde ambulansen.

– Och sen jag gick nära den mannen som låg men de sa att han var redan död. Den andra jag vet inte… Jag vågade inte titta, det var där mamman som var bredvid sina barn. Eller jag vet inte om det var mamman eller någon annan. Men de grät och det var hemskt alltså.

Hur känns det såhär? Det är i ditt bostadsområde det sker.

– Det är klart att det inte känns bra just nu. Mina barn också, de blev rädda. Men jag vet inte, det är svårt…det ska inte hända så här, det är inte roligt. Det är väldigt hemskt, säger Seuyfettin Akgun.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista