Många olika tärningar.
Tärningar. Foto: Peter Hansson/Sveriges Radio

Spellovet satsar på spel för mer integration

"Språket ska inte spela någon roll"
2:33 min

Höstlov? Nej, snarare spellov! I alla fall om man får tro spelhobbyförbundet Sverok som denna veckan satsar på integration och att fler unga ska spela spel över språkgränserna.

Spelhobbyförbundet Sverok driver varje år satsningen spellovet tillsammans med Studiefrämjandet. Spellovet pågår över hela landet och spelföreningar håller då träffar öppna för allmänheten.

I år är temat integration och i Göteborg är det spelföreningarna i Sverok Väst som i samarbete med KFUM Göteborg tillsammans ordnar flera aktiviteter för nyanlända ungdomar

– Igår fick ungdomarna prova på programmering och göra egna spel och även kontroller. Idag ska vi ha brädspel, tvspel finns under hela vecka, på torsdag ska vi ha ett litet MineCraft-Lan och på fredag blir det fest, säger Sam Bäfvenberg, regional föreningskonsulten för Sverok Väst.

Får vem som helst delta?

– Absolut, alla är välkomna men det är främst till ungdomar men känner man att man gärna vill gå så är det bara att komma, säger Lola Ahmed, samordnare för KFUM Göteborg.

Hur är tanken att det här ska gärna något för integrationen?

– Vi tänker att det här ska bli en mötesplats där nyanlända ungdomar och svenska ungdomar, ja ungdomar överlag kan träffas och spela. Och att språket inte ska spela någon roll, säger Lola Ahmed.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".