Dödskjutningen Tynnered polis
Foto: Shamiram Demir/ Sveriges Radio

Polisen fortsatt på plats i Frölunda

Kan inte utesluta gänguppgörelse
1:00 min

Under måndagskvällen sköts ett brödrapar,16 och 20 år gamla,till döds utanför deras hem i Briljantgatan i Tynnered. Polisen är fortfarande på plats och letar efter spår.

Jobbar polisen efter teorin att det som skedde på lekplatsen på Briljantgatan är relaterat till våldsamma gänguppgörelser och konflikter mellan gäng i Göteborg?

– Vi kan inte utesluta den möjligheten, framförallt är det den här användningen av skjutvapen som hela tiden återkommer när det gäller den här typen av uppgörelser, säger Stefan Gustavsson, polisens presstalesperson.

Läs mer: Skottlossning i Frölunda- Två bröder döda
Läs mer: Vittnet Lollo om skottlossningen: Det måste få ett slut
Läs mer: Grannen Seuyfettin väcktes av sina barn

– Men det är för tidigt att säga att det handlar om en sådan uppgörelse mellan olika gäng. Vi är medvetna om att det här tyvärr är återkommande, fortsätter Stefan Gustavsson.

Ni är på plats med ett mobilt poliskontor, vart finns det?

– Det är på väg till platsen och kommer finnas där under de närmaste dagarna och fram till helgen i alla fall. Det ger en möjlighet för alla som vill att komma in, kanske stänga dörren och prata med de polismän som arbetar på platsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".