Cia Skog är psykolog på stadsdelens krisenhet som ska stödja och hjälpa de boende på Briljantgatan att komma över chocken med dubbelmordet häromdagen.
Cia Skog är psykolog på stadsdelens krisenhet som ska stödja och hjälpa de boende på Briljantgatan att komma över chocken med dubbelmordet häromdagen. Foto: Shamiram Demir/ Sveriges Radio

Psykologer stöttar efter skottlossningen

"Små barn märker att föräldrar är oroliga"
3:22 min

Efter de två morden på ett par bröder, 16 och 20 år gamla, på Briljantgatan i måndags kväll har det varit mycket chock och sorg på gatan. Psykologer finns på krisenheten som ska hjälpa de drabbade.

Det är fortsatt mycket sorg och dämpad stämning på Briljantgatan, platsen för dubbelmordet häromdagen.

Läs mer: Skottlossning i Frölunda- Två bröder döda

Polisen har en mobil enhet på plats, liksom Röda korset. Hit kan de boende vända sig med frågor och funderingar, men också lämna vittnesmål som kan leda till att polisen får tag på gärningsmännen.

– Kort, koncist och konkret ska man prata med små barn, vet man ingenting så säger man: "Jag vet inget ännu" säger psykolog Cia Skog.   

Blommorna som lagts på de två platserna på lekplatsen och på asfalten några meter bort, där de två bröderna hittades liggande, har blivit fler. 

Läs mer: Vittnet Lollo: Detta måste få ett slut
Läs mer: Grannen Seuyfettin väcktes av sina barn

Det är fortsatt mycket rörelse i området med klungor av människor som rör sig och pratar med varandra om det ofattbara. 

Föräldrar med barn som har svårt att förstå vad som hänt kan kontakta en kurator eller psykolog på sin förskola. Man kan också söka hjälp på sin vårdcentral eller på sjukhus. Rädda barnen har satt upp ett telefon numer dit man kan vända sig, eller bara kontakta Röda Korset eller Brottsofferjouren. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".