Lennart Erikson tillsammans med Carina Byhlin, äldrekonsulent.

Äldre fick lära sig internetdejting

"Jag är en så kallad skitingenjör"
3:10 min

Kärlek och vänskap var temat på årets äldredag i Kortedala. Bland annat fick besökarna en introduktion till internetdejting.

– Man känner sig lite osäker. Men här går det faktiskt att lura de som vill lura en. Jag fick lära mig en hel del, säger Lennart Erikson.

Han söker inte nödvändigtvis efter kärlek på internet, utan även efter vänskap. Men eftersom han ändå är med i radio passar han på att skicka ut en liten kontaktannons. 

– Jag är en så kallad skitingenjör, som man alltid sa förr i världen. En VVS-ingenjör. Jag är van att bestämma, jag har varit chef hela mitt liv. 

Men så många krav har Lennart Erikson inte på en eventuell dejt. Förutom att hon, liksom Lennart själv, bör vara nykterist.

Bakom äldredagen står Göteborgs stad och bostadsbolagen. Vid sidan av de mer mjuka programpunkterna gavs en hel del matnyttig information, till exempel om särskilda boendeformer för äldre. Något som uppskattades även av den relativt unga konfrencieren Casper Janebrink, till vardags mest känd som frontman i Arvingarna. 

– Det var bra att få lite överblick av hur det funkar, för snart är man ju där själv, konstaterade Casper Janebrink.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".