Monterad bild, blommor och ljus på asfalt/Porträttbild polis Thord Haraldsson
Blommor och ljus på Briljantgatan och polisens förundersökningsledare Thord Haraldsson. Foto: Shamiram Demir/ Peter Stenberg/Sveriges Radio
Dubbelmordet i Tynnered

Polisen vill ha in fler tips från allmänheten

" Vi har vissa svårigheter få folk att berätta"
1:21 min

Polisen fortsätter arbetet med att hitta de skyldiga till dubbelmordet i Tynnered. Men än så länge finns ingen skäligen misstänkt, säger polisens förundersökningsledare Thord Haraldsson.

Det var på kvällen den siste oktober som två bröder, 16 och 20 år gamla, sköts ihjäl inne på en gård på Briljantgatan i Tynnered.

- Vi har fått en hel del tips och information, men vi är i behov av mycket mer information. Vi har vissa svårigheter att få folk att berätta, säger Thord Haraldsson.

- Det är förhör och sedan har vi den tekniska biten som har gått iväg och vi väntar svar i nästa vecka, om vi får några svar.

Vad som skedde inne på gården på Briljantgatan, säger Thord Haraldsson att polisen har en klar bild av. Många människor hörde skotten och tittade ut genom fönster och balkonger och såg det hela.

Uppemot 20 skott var det som avlossades. Motivet vill polisens förundersökningsledare inte uttala sig om, inte mer än att polisen har några olika motiv man jobbar efter.

Av intresse i polisutredningen är den moped som gärningsmännen tros att använt när de flydde från mordplatsen på Briljantgatan.

- Det är en lätt motorcykel som åker iväg och tidsmässigt stämmer det väldigt väl när räddningstjänsten får larm om att den brinner.

- Vad vi är intresserade av är mer information av folk som hört eller sett den här motorcykeln på flyktvägen från brottsplatsen till Askims Sörgårdsväg där den anträffas brinnande.

- Där har vi en brist, säger Thord Haraldsson som därför uppmanar folk som har uppgifter att höra av sig till polisen. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".