Marika Åkerman, projektledare på Trafikverket. Påfarten i bakgrunden stängs av på tisdag och trafiken leds om via en ersättningsväg utmed terminalerna.
1 av 3
Marika Åkerman, projektledare på Trafikverket. Påfarten i bakgrunden stängs av på tisdag och trafiken leds om via en ersättningsväg utmed terminalerna. Foto: Anders Hagström/Sveriges radio
Arbete med väg
2 av 3
Vägarbeten i centrala Göteborg Foto: Kasper Dudzik
Vägarbeten centrala Göteborg
3 av 3
Vägarbeten centrala Göteborg Foto: Kasper Dudzik

Trafikverket varnar för bilköer i centrum

"Välj andra vägar om du kan"
1:05 min

Ta inte bilen i onödan runt Centralstationen. Det är Trafikverkets uppmaning eftersom stora byggprojekt börjar märkas mer nästa vecka.

Nästa vecka börjar de stora ombyggnationerna runt Centralstationen i Göteborg märkas allt mer för bilisterna. 

– Vi jobbar jättehårt för att trafikomläggningarna ska fungera smidigt, men vi vädjar till alla att tänka över sitt ressätt, säger Marika Åkerman, projektledare på Trafikverket. 

På tisdag stängs rampen ner mot E45 vid Lilla bommen av och trafiken leds om via en ersättningsväg utmed terminalbyggnaderna. 

– Välj andra vägar, samåk och se till att vara ute i god tid om du behöver köra igenom området kring Centralstationen, säger Marika Åkerman. 

En ny tunnel, Gullbergstunneln, ska byggas mellan Stadstjänaregatan och Torsgatan och de närmsta åren ska Götaleden sänkas för att fungera i anslutning till den nya Hisingsbron. Där ska det också göras plats för nya kvarter. 

Då flera stora ombyggnationer kommer hålla på samtidigt, bland annat Hisingsbron och förberedelser för Västlänken, kommer trafiken runt Centralstation kommer att påverkas i flera år framöver. 

– Vi är i ett område där projekten sitter ihop. Det är som ett pussel och därför måste vi göra arbetena samtidigt, säger Marika Åkerman. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".