Hovrättsförhandlingarna när de inleddes.
Hovrättsförhandlingarna när de inleddes. Foto: Josipa Kesic/Sveriges Radio.

Slutpläderingar i Vår krog och bar-målet

"Det är rena avrättningar"
1:17 min

I dag inleds slutpläderingarna i hovrätten mot de åtta personer som åtalats i samband med morden på en restaurang i Biskopsgården.

Det var i mars 2015 som två personer mördades inne på en restaurang vid Vårväderstorget i Biskopsgården. I tingsrätten dömdes två personer, 25 och 28 år till livstids fängelse för mord.

Tre personer, alla 21 år gamla, dömdes till 14 års fängelse för mord och tre personer dömdes för medhjälp till mord och fick 7, 10 respektive 14 års fängelse.

Dådet fick ett stort symbolvärde. Den norra falangen i stadsdelen sökte upp den södra på deras stamkrog och en av ledarna i den södra falangen avrättas med flera skott mot huvudet. Åklagarna har beskrivit dådet som rena avrättningar där offren skjutits på nära håll och inte kunnat skydda sig.

– Han har tre påsittande skott på huvudet. Vapen mot hud, säger kammaråklagare Ulrika Åberg.

Domarna överklagades till hovrätten och i dag inleder åklagaren sin slutplädering och förhandlingarna avslutas helt på fredag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".