Bild på väg och vägskylt
1 av 2
Snart kommer man också nånstans när man svänger höger i rondellen. Foto: Nina Sjöman/Sveriges Radio
Vägen går just nu ut i ingenstans, men snart blir här bostäder.
2 av 2
Vägen från rondellen går just nu ut i ingenstans, men snart blir här bostäder. Foto: Nina Sjöman/Sveriges radio

Snart byggstart för lägenheter i Angered

Byggbolag: Vi ska nog kunna ha bra priser även här
1:35 min

Bland annat är det osäkerhet om marknadsläget i området som gjort att det har dröjt att få klart med vilka som ska bygga, tror Wenche Lerme på Angereds stadsdelsförvaltning.

Nu närmar sig byggstart för de uppemot 400 bostäder som planeras på Titteridammsvägen i Angered. Bland annat är det osäkerhet om marknadsläget i området som gjort att det har dröjt att få klart med vilka som ska bygga, tror Wenche Lerme, utvecklare i stadsutveckling i stadsdelsförvaltningen Angered.

– Man känner inte till Angered och de kvaliteter som finns här. Byggherrar kanske är oroliga för att inte få sålt sina lägenheter, säger Wenche Lerme.

Det handlar om uppemot 400 bostäder vid Titteridammsvägen, bredvid Angereds närsjukhus. Där kommer att ingå ett äldreboende med 72 lägenheter som Skanska bygger och runt 165 hyresrätter i kommunala Framtidens regi.

I övrigt är det bostadsrätter, drygt hundra av dem kommer BoKlok, som är ett samarbete mellan Ikea och Skanska, att bygga. Martin Johansson på BoKlok ser positivt på att kunna få alla lägenheter sålda.

– Här behövs nya bostäder och kanske framför allt nya bostadsrätter som inte byggts på flera år. Vi ska nog kunna ha bra priser även här i Angered, säger Martin Johansson.

Första byggstart väntas bli om ungefär ett år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".