En brandbil med blåljus
Foto: Bertil Enevåg Ericson/TT

Fullt utvecklad brand i Ytterby

En verkstad i Rollsbo industriområde i Ytterby brann ner under tisdagsmorgonen. Området spärrades av för explosionsrisk.

Larmet om branden kom vid klockan 06 på tisdagsmorgonen. Brandmän från flera stationer har arbetat med släckningsarbetet.

Branden var fullt utvecklad och räddningstjänsten tog under morgonen beslutet att låta fastigheten brinna ner. Det ska inte finnas någon spridningsrisk till intilliggande byggnader.

Enligt SOS kan det finnas gasoltuber inne i verkstaden vilket lett till att man spärrat av ett område 300 meter runt platsen. Verkstaden ligger i ett industriområde så inga bostadshus har behövt evakueras.

– Det har varit en del mindre explosioner. Det handlar om mindre rökgaser som exploderat, ingen gasol. Men evakueringen har gjorts för säkerhets skull, säger polisens presstalesperson Hans Lippens.

Vid klockan 08 minskades avspärrningarna till bara Dumpergatan då räddningstjänsten inte längre bedömde det vara någon explosionsrisk.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".