Kvinna med glasögon i närbild
1 av 3
Foto: Anders Hagström/Sveriges Radio
Två män i en äldre miljö
2 av 3
Foto: Anders Hagström/TT
Kvinna och två män i kläder från tidigt 1900-tal
3 av 3
Foto: Anders Hagström/Sveriges Radio

Sveriges får sitt eget "Downton Abbey"

Suzanne Reuter: Vi får gå nära människorna
0:59 min

Just nu pågår inspelningarna av dramasatsningen "Vår tid är nu". På Nääs slott har övervåningen förvandlats till en lyxvåning i Stockholm på 1950-talet.

Dramaserien Vår tid är nu är en samproduktion mellan SVT, Viaplay och Film i Väst. Därför spelas mycket av serien in i Västsverige, trots att det mesta utspelar sig i Stockholm. 

Serien har premiär i oktober 2017. Då får tittarna följa familjen Löwander och deras personal i en familjekrönika som sträcker sig över flera decennier. 

Storsatsningen är uppdelad i tjugo avsnitt. Det blir kärlek överklassgränserna och konflikter i en överklassfamilj som försöker anpassa sig när tiderna förändras. 

Suzanne Reuter spelar familjens matriark Helga som försöker hålla ihop familjen och försvara släktens ställning. Till sin hjälp har hon Stickan, kökschefen, som spelas av Peter Dalle

– Vi är både i överklassen som du ser här, säger Suzanne Reuter och blickar ut över Nääs slotts övervåning som just nu föreställer en lyxig 50-talsvåning i Stockholm. 

– Men också i arbetarklassen. Deras kärlekshistorier och deras liv, säger hon. 

Redan nu har många kallat serien för Sveriges Downton Abbey

– Jag kommer inte vara ledsen om den jämförs med den serien. På ett sätt är den väldigt lik. Bägge är familjekrönikor över en svunnen tid, säger Harald Hamrell som står för huvudregin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".