Göteborgs-Postens hus
V-TAB trycker bland annat Göteborgs-Posten Foto: Erica Hedin/Sveriges Radio

Hundra ska bort från Stampen-ägt tryckeri

V-tabs vd: Självklart blir folk ledsna och arga
1:14 min

Stampen-ägda tryckerikoncernen V-TAB, som bland annat har tryckeri i Landvetter, sparar cirka 100 tjänster under nästa år. Var sjätte anställd berörs.

V-TAB:s VD Peder Schumacher berättar att de anställda har informerats i går och i natt.

- Självklart blir de anställda ledsna, besvikna och förbannade. Det är klart att det inte är något roligt besked att få. Det påverkar våra medarbetare i bolaget som har gjort ett bra jobb, säger Schumacher till P4 Göteborg.

100 tjänster i landet ska alltså bort. I steg 1 under våren handlar det om 45 personer, och sen ytterligare 55 efter sommaren. För Landvetters del, där det idag jobbar drygt hundra personer, handlar det om 10 personer i steg 1. Hur många som berörs i steg två är ännu inte bestämt.

V-TAB i Landvetter trycker alla tidningar i Stampenkoncernen, däribland Göteborgs-Posten. Anledningen till besparingarna beror på minskade intäkter från papperstidningarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".