Kon med polistext, bromsljus från bil poliser polisbil
Platsen där skottlossningen har ägt rum har spärrats av. Foto: Josipa Kesic/ Sveriges Radio.

Skottlossning nära Vårväderstorget

"Vi hittar en man blodig, skadad"
5:03 min

Vid sjutiden på fredagskvällen fick polisen uppgifter om skottlossning på Blidvädersgatan i Biskopsgården i Göteborg. En person i 20-årsåldern har skottskadats. Skadorna är allvarliga men inte livshotande.

– När vi åker dit hittar vi en man blodig och skadad. Platsen spärras av och det är många som faktiskt tar kontakt med polisen när vi kommer dit, säger polisens presstalesman Ulla Brehm. 

Det är skottskador som mannen har skadats av?

– Vi har hittat tomhylsor och allt tyder på att mannen är skottskadad, säger Ulla Brehm. 

Mannen är i  20-årsåldern. Han kördes med ambulans till Sahlgrenska sjukhuset. Han är allvarligt men inte livshotande skadad. Han är sedan tidigare känd av polisen. 

– De som döms för brott hindras ju från brottslig verksamhet men det finns en yngre grupp nu som vill kliva in, säger polisens Ulla Brehm.

Den skottskadade mannen var tillsammans med en annan man på platsen. Han lyckades fly undan skotten.

Enligt flera vittnen har man sett en person på moped köra hastigt i området efter att skotten hörts. En moped/vespa som liknar den som åkte från platsen har hittats i området och tagits i beslag. 

Enligt polisen pågår spaning och patruller håller förhör med de vittnen som har gett sig till känna.

– Det är positivt att boende i området nu kliver fram och berättar vad de har sett. Jag tror att många har tröttnat. De vill inte ha det såhär. Det är det nog ingen som vill, säger Ulla Brehm.

Kahve Yazdani är på väg hem från jobbet. Han bor i området och tycker det är obehagligt med skottlossningarna. 

– Det är otäckt det är inte så bra att det händer så många gånger i det här området. När det är fara i ett område kan det drabba vem som helst. Jag har bott här länge. 

Har du funderat på att flytta här ifrån?

– Jag har funderat på vad jag ska göra. Det är brist på bostäder. Det enda man kan göra är att vara extra försiktig, säger Kavhe Yazdani.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".