Blidvädersgatan i biskopsgården
Foto: Josipa Kesic/SR P4 Göteborg

Polisen: Eldstrid inte uteslutet

I utredningen av mordförsöket i Biskopsgården har det framkommit uppgifter som tyder på att den skottskadade mannen också kan ha avlossat skott vid brottstillfället.

Tidigt på fredagskvällen sköts en man i 20-årsåldern på Blidvädersgatan i Biskopsgården. P4 Göteborg har tidigare rapporterat om Vårvädersgatan som brottsplats vilket är felaktigt.

Mannen kördes till sjukhus med skottskador i överkroppen. Hans tillstånd är enligt Sahlgrenskas presstjänst allvarligt men stabilt.

Under fredagskvällen höll polisen ett kortare förhör med den skottskadade mannen. Förhöret blev kort då mannen inte hade mycket att säga. Nya försök till förhör kommer göras under lördagen.

I polisens utredningsarbete har det framkommit uppgifter som tyder på att den skadade mannen också själv kan ha avlossat ett vapen vid brottstillfället.

– Vi har valt att inte berätta varifrån de uppgifterna kommer, säger polisens presstalesperson Ulla Brehm.

Ännu finns ingen gripen men polisen kommer under dagen att vara mer synlig än vanligt i Biskopsgården och utredningsarbetet fortsätter.

– Vi var väl bemannade igår så vi har hållit väldigt många förhör. Sedan är ju vissa uppgifter mer intressanta än andra, så vi kommer att hålla nya förhör och också fortsätta med dörrknackning. Sedan fortsätter naturligtvis vår inre spaning, säger Ulla Brehm.

Under fredagskvällen beslagtogs en moped och en bil som skulle kunna vara intressanta i utredningen.

– De är bärgade för teknisk undersökning men vi har inte fått något resultat därifrån än, säger Ulla Brehm.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".